Want to share this Foto on another web-site or blog?

Paste one of the following lines in to your site, blog or profile page..

Script:

HTML (for myspace, bebo etc):

BBCode (for message boards/forums):
[ View the Fotopage entry | View the complete Fotopage ]



Mail this Foto to a friend
[ View the Fotopage entry | View the complete Fotopage ]


Saturday, 25-Jul-2009 07:02
:: Saya dah sihat,Alhamdulillah :) ::
Hi korang :-D

Isk..lama btol tak update kan? LOL
benonye mmg ade je la, bukan le sampai tak buleh type
hari2 ade je online kat facebook tu.
siap main restoren city lah,barn budy la..mcm2 LOL
oh ye..game tu baru belajar 3 hari lepas. LOL

Pregnancy kalini mcm dasat jgk.
Time lana dulu dasat tp time tu mcm mungkin anak first.
so kalau muntah tu..mmg lembik la.
takde komitmen utk apa2 yang lain
maksodnya aku takde anak lain la waktu tu kan.
Jadinya, bila pregnant no 2 ni,
camne ko mabok pon syerah weh..ko kena bangun,
kasik anak mandi, makan, susu, n layan dia.
huhuhu..so mencabar la.
penat sekat merata2..dah bejalan2 si lana nih
habis satu rumah dia tawaf..habis sofa2 dia panjat
aku tak klaskan anak aku sebagai seorang budak yang hyperaktif
aku rasa mmg ni salah satu tumbesaran budak2 la kan :-D
kadang2 terjun tiruk je dia nih.dari sofa ke bawah. LOL
nampak je dia pendiam..tp..hahaha..belakon je tu.
disebabkan btol2 tak larat, so aku amek keputusan,
balik penang 2 weeks.sb tu x online..hehhee
n senol pon jadi arba'ei bujang kembali la kan LOL

pregnancy kalini, pelik byk la.
aku bukan suka durian..tp mujur la musim durian.
kalini aku nak makan durian..hahahaha
n aku tak boleh tgk ayam,udang,carrot.kelakar le sgt
kalau siang ayam tu..temuntah2 la kat singki tu haa
mungkin sblom ni pengambilan ayam agak melampau kot eh. LOL

n kalau mual2 kalini,
ok sket la sb dah jumpa camne nak hilangkan mual tu.
asam2 semer tak boleh .
last2 jumpa la..ribena kotak tu, dgn coke.
takot ar nak minum coke sb dgr mcm2 sgt org ckp.tajam n macam2 tu.
tp ape2 pon refer ke gynea la kan.
dia ckp.."KENAPA U NAK TAKOT?KENAPA SMUA ORANG TANYA SY NIH.MINUM SAJALAH LOL "
Bagi dia..coke tu lebih kepada gula.
so pepandai la kawal gula dalam badan.
jgn le ko togok coke tu mcm kunyah kacang 24 jam kan.berpada la :-D
kot kalo ada kencing manis..jgn le minum kan.

bab masak pulak, serius, awal2 dulu mmg payah nak masak.
tp kalau x masak camne nak makan. LOL
nak kuar gi beli barang dah tentu payah.
dgn x larat.dgn lana aku nak usung.
nak tak nak..ikat idong dgn napkin..masak la. LOL
tp skarang masak ok dah.senol ckp pregnancy kalini sedap pulak aku masak.
dia ckp masa lana tak sedap.cis..sampai hati LOL

pasal berat badan pulak,
serius aku gemok..hahahhaa. LOL
skarang 60 kg.baru nak masuk 3 bulan eh.
tp masa pregnantkan lana, 75kg masa cukup bulan tu.
tapi tak pe lah, pregnant pon kan.
bukan masok mana2 petandingan ratu kebaya pon LOL
masa pregnantkan lana pon 15kg naik.kira ok la kan.
lepas branak, ikhtiar la balik bagi slim sikit.
sbnya naik nih, bila muntah, cpt2 cari makanan n terus makan.
pastu, kena makan setiap 30 minit.atau minum apa2 bagi hilang muntah.
mane la aku x beso kan LOL

ni gmbar scan Adik lana.
kiteorang x kisah boy ke girl ker.
dpt sepasang pon tak per.girl pon aku suka. :-D


ok..cerita pasal kakak lana pulak yer :-D
Kakak Lana dah 1 tahun 3 bulan lebih.
gigi Lana ada 7 batang.
dimana gigi atas tu mmg gigi kapak wehh LOL
gigi pulak ada gap di tengah.seperti sharifah aleya tu.
n disebabkan lana dah naik gigi..
mmg kami nekad putuskan terus dia dari pacifier tu
yanie kata teknik aku ni cold turkey kot.kan yanie? LOL
trus x bagi dia nampak pacifier tu.
amek masa jgk la.ok lana dah tak berpacifier utk seminggu.
tinggal pacifier kat kampung.lega wehhhh..hahaha LOL
naik risau tengok gigi cousin2 dia smua dah ada curve
tak pon lain mcm jadinya. serius..anak no 2,
takkan aku bg sape2 sumbat pacifier dalam mulut anak aku.ok?
biasa la..anak pertama tu la kasik pengalaman kan.
n patot atur beberapa strategi lain utk adik lana.
tetambah pasal bf baby.harap2 kalini takde yang mandai2 suruh itu ini.

ini kakak lana LOL

nak pegi sekolah la mummy LOL


oh ya..dia pandai conteng dah.

memula kertas,pastu kaki,tangan,pipi,pastu pegi ke dinding LOL
isk..kenapa mesti dinding?tlg ler..hahahaha
pastu belikan dia mcm board ala..yang boleh tulis
pastu kalau x mo tolak je dia padam habis tu..ape ntah nama tu.
so skang dia main tu lah.xde la kuar dakwat abih kaki tgn ye tak LOL

ni gmbar lama..setahun 2 bulan rasanya


ni bwk dia mandi2 kolam kat opis hubby
kemain gedik2 kaki dia gaya itik berenang. LOL


Pekembangan lana skang,
lana boleh jalan,lana boleh lari sket2 tapi melelong lah.
lana boleh tepuk tgn,lana boleh nyanyi na na na na na
lana boleh babai, flying kiss x brapa nak fly..ahhaha LOL
Lana boleh ckp DADDY disebotnya DEDIIIIII
mummy tak pulak dia boleh sebut..hahahaha
n paling tacing sgt..masa scan adik dia baru2 nih
lana sebut BEBIIII LOL..huwaaa..sebak oi..beso dah anak mummy.uhuk2

masa balik penang haritu
kan lama..kebetulan kakak ipar pon pantang sana
lana kan..kalau aisyah nangis..cpt2 dia masuk bilik aisyah
konon nak pi tenangkan le tu..hahahaha LOL
tp dia jeles jgk.kalau aku pegang aisyah..
kemain dia sembamkan muka dia ke ummi aisyah.
sambil buat muka sedih..LOL
dahtu, kalau dia jalan2..tetiba kang dia pegang kepala aisyah
isk..risau aku.hahahaha LOL
tapi tak de la pulak dia buat perangai ngan aku.
maksodnya kot mcm jeles ngan adik dalam perot.
cuma skang makin kuar la pewatakkan dia tu.
kalo main2..tetiba kang dtg lari2 hug mummy n daddy..
sambil gelak mengekek2.. LOL
skang dia x minum prediasure dah.
skang minum enfagrow honey, 5 oz skali minum.
tapi sejam lebih pastu 5 oz lagi.
makan nasik ikut mood.kadang2 habis segenggam.
kadang2 6 suap..kadang2 hari roti sedunia..LOL
haritu smpat la tgk cukur jambul aisyah
ni gmbar2 sket

aisyah ni sgt la gedebem badan dia LOL
kuat sungguh isap susu.


ni time marhaban


skang sibuk pikir marhaban adik lana, n birthday lana no 2
plan awal2 :-D
tp birthday lana yg ke-2 esok2 buat kecik2 je la.family2 saje.
sekali seumur hidup saje buat gaya haritu tu.
sb bila buat time makin besar..makin mcm2 dia mintak pulak LOL
birthday no 2 kita goreng bihun je eh lana? LOL

oh ye..last skali
benonye taknak le pon citer.tapi sebab ade yang bertanya
thanks eh nurul,sb tanya haritu
bukan apa..gini..nurul dpt le satu pamphlet nih
ade gmbar family aku..
nurul tanya2 kalau2 kot company tu pakai amek jer gmbar tu.
utk taknak kelirukan smua,
so aku btau la eh, benonye mmg ada buat perjanjian dgn satu company nih.
n dah sign le itam putih sama dieorang.
yang tandanya kiteorang sefamily stuju utk benarkan company dieorang
pakai gmbar kami utk laman web, utk sticker keter,utk pamphlet..n mcm2 lagi.
company as-salihin.so pasni sape2 dpt tu kiranya mmg aku stuju le gmbo tu diguna LOL
ni la stiker keter n pamphlet tu :-D



ok la..nak sambung main game restaurant city ngan FarmVille kat facebook
nanti kita sambung lagi ehh :-D

© Pidgin Technologies Ltd. 2016